Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Lees in het laatste nieuws het persbericht over het samenwerken van de zes glasvezel initiatieven in de gemeente Coevorden! Hier klikken kan ook.75 pctStatus Intentieverklaringen

 

 

 

Samenbreed is een initiatief van en voor de bevolking van de dorpen Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Zweeloo. Wij willen een glasvezelnetwerk aanleggen in al deze dorpen en het bijbehorende buitengebied tot de verst afgelegen vakantieparken, campings en boerderijen.

 

Samenbreed; Voor bewoners, door bewoners!

Samenbreed wil glasvezel aanleggen in de dorpen Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup, Wezuperbrug en Zweeloo en het bijbehorende buitengebied. het doel is om iedereen die dit wil aan te sluiten. Van de huizen en bedrijven in de kernen tot en met de vakantieparken, campings en boerderijen in het buitengebied. Daarbij beginnen we bij het buitengebied, waar vaak helemaal geen snel internet beschikbaar is.

Op dit moment is een aantal bewoners en ondernemers uit alle dorpen bezig om de voorbereidingen te treffen. We maken een kaart van alle mogelijke aansluitingen (de gebiedsanalyse), onderzoeken financieringsmogelijkheden, organiseren inloopavonden en houden u op alle mogelijke manieren in alle stadia van het proces op de hoogte.

De aanleg van een eigen glasvezelnetwerk vereist dat zoveel mogelijk bewoners en bedrijven een aansluiting nemen.

Waarom glasvezel

Glasvezel verbindt u met uw gemeenschap

Ons eigen netwerk

Een coöperatief netwerk van de gemeenschap, zonder winstoogmerk. Van alle inwoners, voor alle inwoners.

Economisch stimulerend

Veel moderne technieken hebben snel internet nodig. Voor een economisch gezond platteland is glasvezel onmisbaar.

Comfortabel wonen

Samen zorgen we voor een interessant woongebied jong en oud! Door mee te gaan in de ontwikkeling om ook huishoudelijke apparaten, verwarming en alarm- en beveiligingsinstallaties met internet te verbinden zorgen we ervoor dat onze dorpen en huizen nu en in de toekomst een comfortabel en veilig thuis blijven.

Toerisme in ontwikkeling

Toeristen verwachten een goede internetverbinding op de camping, het terras of de hotelkamer.

Sociaal verbindend

Een eigen glasvezelnetwerk kunnen we maatschappelijk inzetten om plaatselijke gebeurtenissen via internet uit te zenden.

Onderwijs dichtbij

Modern onderwijs kan niet zonder snel internet en een vitaal platteland kan niet zonder modern onderwijs

Nu Samenbreed!

Van jong tot oud: in elke levensfase zijn toepassingen die internet gebruiken steeds belangrijker. Om onze dorpen aantrekkelijk te houden voor alle leeftijden moeten we nu samen een toekomstbestendige keuze maken. De overheid heeft het initiatief aan de markt overgelaten. Commerciële marktpartijen doen dit pas als het financieel profijt oplevert; pas op lange termijn en hooguit gedeeltelijk. Voor een sociale en vitale lokale gemeenschap nemen we daarom zelf het initiatief. Nu. Samen!

 

Sam Breed

samrondomme.pngsamdemol1.pngziggo.pngSammeterkast.pngkoningsam.pngsam_sweelpop1.pngsamlente.pngstroopsam.pngkahoot.jpgsamzon1.pngsamboos.pngsam_carnaval.pngsamstrip.pngsamterklaas1.pngsambrees.pngadslencoax.pngalexenmaxima.pngsamsr.pngpasen.pngsamherfst.pngsam_olympisch2.pngsam75.pngpuntjes_op_de_i.pngsam_tsjakka.pngsam_sb_dr.pngtourdesambreed.pngsamoud.pngsamaalden.pngsam_5g.pngsamterklaas3.png2016-03-13-sam-fb.gifsamhuis.pngunclesam.pngsambang1.pngsamhasadream2.pngsupersam1.png2016-03-31-sam-iv.gifsamkerst.pngiotsam.pngsamenbreeconnected1.pngmoederdag.jpgsamencoax4.pngsamschaatst.pngsammax1.pngsam4000.png75_pct.pngtunnel_1.jpg
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl