Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Werkgroep glasvezel trakteert op stroopwafels

 

Samenbreed rekent af met stroperig internet

Aanstaande zaterdag is de werkgroep Samenbreed bij Coop Weggen in Aalden om voorlichting te geven over glasvezel en het plan om een glasvezelnetwerk aan te leggen in onze dorpen en het buitengebied. Onder het genot van een stroopwafel beantwoorden de enthousiaste leden van de werkgroep al uw vragen over glasvezel. Kom dus lang! Aan de kinderen is ook gedacht: die leren hoe ze in een paar minuten zelf zo’n heerlijke stroopwafel kunnen bakken.

 

“Ik ben een groot liefhebber van stroop en stroopwafels”, aldus Aaldenaar en fanatiek werkgroeplid Ron Heeren. “Maar aan stroperig internet en vastklevende televisiebeelden heb ik een hekel. Met de toename van het gebruik van internet raakt de huidige kabel verstopt, en wordt op den duur zo traag als dikke stroop door een trechter”. Met de aanleg van een glasvezelnetwerk kunnen we dit voorkomen.

 

Net als Ron zijn ook de overige leden van de werkgroep inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. Doel van Samenbreed is namelijk niet alleen de aanleg van glasvezel, maar ook het coöperatief beheren en exploiteren van Oes eig’n glasvezelnet. Alle toekomstige abonnees zijn automatisch lid, en dus ook mede-eigenaar van het glasvezelnetwerk. “Als inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo kiezen we zelf het aanbod op de glasvezelkabel, maar ook het financiële beleid van Samenbreed wordt door de leden zelf bepaald”. Dat is heel anders dan bij Ziggo dat als internationaal beursgenoteerd bedrijf de belangen van zijn aandeelhouders voorop stelt, zo min mogelijk investeert en de prijzen in de afgelopen jaren al negen keer verhoogd heeft.

 

De huidige marktpartijen zullen dus geen glasvezelnetwerk willen aanleggen, en de overheid mag het niet aanleggen. Dus daarom moeten we het zelf organiseren. En daar zijn we in Drenthe van oudsher goed in. Denk bijvoorbeeld aan de boermarke. Maar ook de Rabobank en zelfs Coop-supermarkt hebben als doel om goede voorzieningen voor de dunbevolkte gebieden te behouden door het zelf te doen. Oes eig’n glasvezelnet sluit uitstekend aan bij die traditie van zelfredzaamheid, zelforganisatie en zelfbestuur. Noaberschap op z’n best.

 

Inmiddels heeft in de meeste dorpen ruim 50 procent van de inwoners “ja” gezegd tegen Oes eig’n glasvezelnet. Inschrijven kan nog steeds via de website www.samenbreed.nl. Samenbreed en stroopwafelbakker Amsterdam Good Cookies staan zaterdag 10 september van 10 tot 3 bij Coop Weggen in Aalden.

 

Sam Breed

samhasadream2.pngalexenmaxima.pngsamaalden.pngsamoud.pngstroopsam.pngsupersam1.pngsam4000.pngsamstrip.pngkoningsam.pngsambang1.pngsamschaatst.pngsamterklaas3.pngpasen.pngsambrees.pngSammeterkast.pngsam_sweelpop1.pngsamherfst.pngsamhuis.pngsam_olympisch2.pngtourdesambreed.pngsamkerst.pngsammax1.pngunclesam.pngtunnel_1.jpgsamzon1.pngmoederdag.jpgsam_sb_dr.pngsamdemol1.pngsam75.pngpuntjes_op_de_i.pngsam_tsjakka.pngsam_5g.pngsamlente.png2016-03-31-sam-iv.gif75_pct.png2016-03-13-sam-fb.gifsamencoax4.pngsamterklaas1.pngkahoot.jpgsamrondomme.pngsam_carnaval.pngiotsam.pngsamboos.pngsamenbreeconnected1.pngsamsr.pngadslencoax.pngziggo.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl