Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

In de Samenbreed-interviewreeks zullen de komende weken regelmatig inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo de gelegenheid worden geboden om hun persoonlijke visie te geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot internet en hoe zij de toekomst zien om te kunnen inspelen op de almaar toenemende hoeveelheid dataverkeer.

 

Deze week de eerste gast van Samenbreed:

Rob Remmerswaal uit Wezup

Waaruit bestaan uw dagelijkse bezigheden?

De meeste tijd die ik beschikbaar heb, besteed ik aan mijn bedrijf Wisper-Classics waarin ik handel in klassieke motoren.”

Moet u daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden?

Het internet is een belangrijke bron om klassieke motoren en onderdelen te kopen en te verkopen. Mijn website, die draait op de server van een externe provider, moet ik regelmatig bijwerken en dan hoge resolutie foto’s van klassieke motoren uploaden. Hetzelfde geldt voor mijn Facebook-pagina’s. Daarnaast stuur ik hoge resolutie foto’s naar geïnteresseerden in binnen- en buitenland en haal ik veel technische informatie van het internet af.”

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja, welke?

Uploaden van hoge resolutie foto’s naar mijn website en Facebook-pagina’s duurt extreem lang en daar verlies ik veel tijd mee. Uploaden van video’s van klassieke motoren is met de huidige techniek niet haalbaar. Eén en ander heb ik met mijn internetprovider besproken maar die ziet geen mogelijkheden meer om de snelheid van up- en downloaden te verhogen. Veel tijd gaat dan ook verloren door het zinloos wachten op het up- of downloaden van data.”

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn?

De telefoonaansluiting en de coaxkabel voor aansluiting op het internet zijn volledig achterhaalde technieken. De maximale mogelijkheden daarvan zijn bereikt en daarom moeten we nu dus de overstap op een nieuwe techniek maken. We transporteren onze producten naar de klant immers ook niet meer met de trekschuit. De overstap op glasvezel is absoluut noodzakelijk en eigenlijk ook de enige manier om effectief gebruik te kunnen (blijven) maken van alle mogelijkheden die het internet ons biedt.”

Rob 12 11 2016 5

Rob Remmerswaal op één van zijn all-time-favorites, een Yamaha TX750 uit 1973 met maar 9.500 km op de teller! (Foto: Jos Grootscholten)

 

Hoe ziet u de toekomst voor wat betreft. het almaar toenemende dataverkeer en de noodzaak daar nu al op in te spelen?

De enorme stijging in de afgelopen jaren van de hoeveelheid data die we over de lijn versturen en ontvangen, toont aan dat de huidige mogelijkheden van telefoonaansluiting en coaxkabel niet meer toereikend zijn. De huidige technieken zullen leiden tot steeds langere wachttijden. Ondernemers, waaronder ook agrariërs, maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt. Dat gaat gepaard met het verzenden van steeds meer data over de lijn. De druk om over te gaan op nieuwe techniek met glasvezelkabel wordt steeds groter. Er wordt in Nederland geen nieuwbouwwijk of bedrijvencentrum meer ontwikkeld zonder dat er direct glasvezel wordt aangelegd. Om niet achter te lopen op de rest van Nederland is het de hoogste tijd om in die ontwikkeling mee te gaan en commercieel gezien de boot niet te missen. Scholieren en studenten groeien op met de mogelijkheden die het internet biedt. Het onderwijs wordt in toenemende mate met behulp van ICT en het internet vormgegeven. We zijn het de scholieren en studenten in mijn perceptie verplicht om ervoor te zorgen dat zij ook zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de huidige technische mogelijkheden. Ontwikkelingen in de zorgsector staan ook niet stil en er komen steeds meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld zorg op afstand waarbij de zorgverlener via het internet communiceert met de patiënt of cliënt. Ook daar is een goed functionerend en snel internet absoluut een randvoorwaarde voor.”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed?

De huidige providers zitten allen aan het einde van de technische mogelijkheden die de telefoonaansluiting en de coaxkabel bieden. Er ligt hier geen glasvezel en de huidige providers zijn ook niet van plan om daarin te investeren. Wij zullen dus zelf actie moeten ondernemen en dat gezamenlijk via Samenbreed organiseren. Als we de 65% halen kunnen we ook zo snel mogelijk van start. Als u nu geen intentieverklaring tekent en na de aanleg toch mee wil doen, dan loopt u mijns inziens het risico dat u forse aansluitkosten moet betalen. Daar is geen sprake van als u direct mee gaat met het initiatief van Samenbreed. Als u het niet doet voor uzelf, doe het dan voor de scholieren en studenten in de regio, de mensen die in de nabije toekomst gebruik maken van zorg op afstand en voor alle ondernemers die niet meer zonder een goed functionerend en snel internet kunnen. De toekomst wordt door ons allen bepaald. Teken dus de intentieverklaring!”

 

Rob 12 11 2016 9

Rob Remmerswaal bekijkt een motorfiets op zijn laptop, die wellicht zou passen bij zijn collectie klassiekers. (Foto: Jos Grootscholten)

 

Sam Breed

sam4000.pngiotsam.pngsamencoax4.pngsamrondomme.pngstroopsam.pngkoningsam.pngalexenmaxima.pngunclesam.pngpuntjes_op_de_i.pngsamlente.pngsambang1.pngsam_olympisch2.pngsam75.pngsamhasadream2.pngsamenbreeconnected1.pngsam_sweelpop1.pngsammax1.pngsamsr.pngsam_sb_dr.png75_pct.pngsamzon1.pngSammeterkast.pngsam_5g.pngmoederdag.jpgsamaalden.pngsamterklaas3.pngtunnel_1.jpgsamherfst.pngsamboos.pngkahoot.jpgsambrees.pngtourdesambreed.pngsamschaatst.pngsam_tsjakka.pngsamoud.pngziggo.pngsamkerst.pngsamhuis.pngsupersam1.pngsamstrip.png2016-03-13-sam-fb.gifsamterklaas1.pngsam_carnaval.pngadslencoax.pngsamdemol1.pngpasen.png2016-03-31-sam-iv.gif
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl