Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Janine Haddering uit Wezup

Waaruit bestaan uw dagelijkse bezigheden?

“Ik ben derdejaars student aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Academie Minerva te Groningen. Naast mijn studie werk ik op zaterdag bij de Welkoop in Zweeloo en ik teken/schilder graag in mijn vrije tijd.”

Moet u daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden

“Voor mijn opleiding is het van belang dat ik een goed (en bij voorkeur: snel) werkende internetverbinding heb. Regelmatig moet ik (digitaal) lesmateriaal van de server kunnen halen en zelf bestanden uploaden. Tevens is het voor de uitwisseling van bestanden tussen studenten/docenten onderling handig om dit per mail te kunnen doen, gezien het feit dat niet iedereen in de buurt van elkaar woont. Ik woon namelijk niet op kamers in Groningen en in het buitengebied heb je nog wel eens te maken met slechte verbindingen.”

 Janine Haddering 1

Janine Haddering werkt aan opdracht van een bevriende boerenfamilie uit Denemarken om hun kinderen te portretteren. (Foto: Jos Grootscholten)

 

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja, welke ?

“Regelmatig ondervind ik problemen bij het uploaden van documenten. De server trekt het vaak niet om studiegerelateerde opdrachten te verwerken in de door mijn school opgestelde digitale leeromgeving. De verbinding is hiervoor niet sterk genoeg, denk ik. Het proces van uploaden verloopt bovendien traag. Dit is met name vervelend bij deadlines, waar het er echt op aan komt om opdrachten in te leveren. Downloaden gaat doorgaans wel makkelijker. Overigens ben ik niet de enige die daarbij problemen ervaart. Ik weet van mijn vader, Gerrit, dat hij met de digitale opgave van percelen zich ook moeizaam door het uploaden heen werkt. Vaak gebeurt het dan zelfs nog dat ergens in de negentig procent het uploaden en/of downloaden afgebroken wordt. Andere boeren uit de omgeving herkennen tevens dit verschijnsel uit eigen ervaring.”

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn?

“Ik denk dat een snellere verbinding al een groot deel van de problemen zou kunnen wegnemen. Bovendien kan over de huidige verbinding lang niet zoveel data tegelijkertijd als wordt verwacht bij de glasvezelkabel, dus ik verwacht dat het initiatief van Samenbreed uitkomst kan bieden voor het huidige internetprobleem.”

Janine Haddering 2

Janine tracht een groot bestand te uploaden. (Foto: Jos Grootscholten)

 

 

Hoe ziet u de toekomst voor wat betreft het almaar toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen?

“Het is goed om preventief te werk te gaan, hoewel het internet nu al zeker wat te wensen overlaat. Als in de toekomst het dataverkeer zal toenemen, en vanwege de technologische ontwikkelingen is dat onvermijdelijk, kunnen we niet dán nog eens beginnen met het aanleggen van een glasvezelkabel. Je moet voor de storm aan zijn.”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed?

“Langzamerhand wordt op steeds meer plekken glasvezel aangelegd. Het is natuurlijk ieders eigen keuze tot het wel of niet aansluiten bij het initiatief van Samenbreed, en dat betekent dat iedereen een eigen stem heeft. Als er plekken zijn waarvan wordt verondersteld dat deze wel zonder glasvezel kunnen, blijft men misschien inderdaad wel trouw aan de huidige provider. Dit gaat echter wel ten koste van de plekken die juist stemmen nodig hebben om de daar afwezige goede en snelle internetverbinding tot stand te kunnen laten brengen. De huidige provider van de nu nog goed zittende internetgebruikers zal denk ik niet onze ondergedekte internetgebieden ook gaan voorzien op korte termijn, kijkend naar mijn eigen situatie. Je doet zoiets samen, als inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. De dorpen kunnen elkaar helpen, middels de intentieverklaring die door ten minste 65% getekend dient te worden.”

Sam Breed

samencoax4.pngsamstrip.pngkahoot.jpgsamhasadream2.pngsam_sweelpop1.pngtourdesambreed.pngziggo.pngadslencoax.pngsamterklaas3.pngsam_5g.pngkoningsam.pngalexenmaxima.pngmoederdag.jpgsamlente.pngsamoud.pngunclesam.pngsamherfst.pngsamhuis.pngsamkerst.pngsamenbreeconnected1.pngsamdemol1.pngSammeterkast.pngsam_olympisch2.pngsam_sb_dr.pngiotsam.pngsambang1.pngsamterklaas1.pngsamzon1.pngsamsr.pngstroopsam.pngsamrondomme.pngsamschaatst.pngsamboos.pngpuntjes_op_de_i.pngsam75.png2016-03-31-sam-iv.gifsambrees.pngsammax1.pngtunnel_1.jpgsam_carnaval.pngsamaalden.pngpasen.pngsam_tsjakka.pngsam4000.png75_pct.pngsupersam1.png2016-03-13-sam-fb.gif
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl