Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

 

Gezienus Weggen uit Wezuperbrug

Waaruit bestaan uw dagelijkse bezigheden? ”Samen met familie en medewerkers proberen om zo goed mogelijk aan de wensen van onze klanten van de Coop supermarkt in Aalden te voldoen, rekening houdend met de mogelijkheden in de markt.”

Moet u daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “Een supermarkt kan tegenwoordig niet meer zonder een goede en snelle internetverbinding. Wij werken met automatische bestelsystemen en we gebruiken ooSuperk handterminals. Ook alle assortimentsgegevens krijgen we online gestuurd door Coop supermarkten, zoals de prijsmutaties, assortimentswijzigingen van een kleine dertienduizend artikelen naar de kassa's, weegschalen etc.. Daarbij moet je denken aan honderden reclames per week in en uit, tientallen nieuwe artikelen per week en het a-la-minute kunnen reageren op veranderingen in de markt.”

 

Supermarktondernemer Gezienus Weggen verwacht dat glasvezel op termijn onmisbaar zal worden. “Steeds meer alledaagse zaken zullen via internet afgewikkeld worden. Als je dan dagelijks wordt gehinderd door een trage verbinding, dan zal het al snel een ergernis worden” (Foto: Jos Grootscholten)

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja, welke? “De snelheid van de systemen speelt ons regelmatig parten, bij ons draaien vijftien PC's. De kassa’s zijn allang geen telwerken meer, maar volwaardige computers. Daarnaast zijn er online systemen voor PostNL, Lotto/Staatsloterij en online videobewakingssystemen, dat vraagt ontzettend veel van onze internetcapaciteit.”

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn? “Hoe sneller, hoe beter en glasvezel is op dit moment gewoon het snelst haalbare, daar kan geen kabel tegenop.”

Hoe ziet u de toekomst voor wat betreft het almaar toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen? “Ik denk dat glasvezel op termijn onmisbaar zal worden, steeds meer zaken zullen via internet afgewikkeld worden. Als je dan dagelijks wordt gehinderd door een trage verbinding, dan zal het al snel een ergernis worden. Het ontneemt je een stuk plezier in je werk, als het je al niet onmogelijk wordt gemaakt je werk goed en adequaat te doen.”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed? “Ik denk dat de commerciële partijen pas over gaan op glasvezel op het moment dat het op korte termijn meer geld oplevert, dan dat het kost. Zolang dat nog niet aan de orde is, zullen ze ons als (kleine) dorpen gewoon in de wachtkamer laten zitten. Zelf woon ik in Wezuperbrug, gezien de grootte van dit dorp, zal het nog heel lang duren voor commerciële partijen mij thuis van de snelste verbinding zullen voorzien! Samen bereiken we zeker meer dan ieder voor zich!”

Sam Breed

sam75.pngsamherfst.pngkahoot.jpgsam_carnaval.pngSammeterkast.pngiotsam.pngsamzon1.png2016-03-13-sam-fb.gifsupersam1.pngsamoud.pngsamstrip.pngsamterklaas3.pngsamhasadream2.pngziggo.pngsamaalden.pngsamschaatst.pngsam_tsjakka.pngpuntjes_op_de_i.pngtourdesambreed.pngstroopsam.pngmoederdag.jpgsammax1.pngpasen.pngsamrondomme.pngsam_5g.png2016-03-31-sam-iv.gifkoningsam.pngsam4000.pngsam_sb_dr.pngsamboos.pngsamkerst.pngsambang1.pngadslencoax.pngtunnel_1.jpgsamsr.pngsamterklaas1.pngsambrees.pngsam_olympisch2.pngunclesam.pngsamdemol1.pngsamenbreeconnected1.png75_pct.pngsam_sweelpop1.pngsamlente.pngsamhuis.pngsamencoax4.pngalexenmaxima.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl