Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Deze week in de rubriek “Samenbreed” de vierde bijdrage van de interviewreeks:

Kevin Weggemans en Carlo Musters

Waaruit bestaan jullie dagelijkse werkzaamheden en hebben jullie daarnaast nog nevenactiviteiten? “Beide zijn wij werkzaam als telecomadviseurs in een telefoonwinkel en zijn wij de oprichters van het bedrijf Digitaal Op Stap. Met ons bedrijf richten wij ons op mensen die moeite hebben om mee te komen met de digitale wereld. Zo zien wij dat er steeds meer behoefte is aan hulp en ondersteuning bij met name 50-plussers. Deze doelgroep raakt steeds meer geïnteresseerd en geënthousiasmeerd omdat ook zij de voordelen zien van de mogelijkheden die moderne technieken met zich meebrengen.”

samoud

Moeten jullie daarbij vaak gebruikmaken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “Onze doelgroep is een flinke inhaalslag aan het maken op het gebied van werken met het internet. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is voor elk wat wils. Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met familieleden of vrienden over de hele wereld te Skypen, maar ook het bekijken van films en documentaires uit zowel het heden al het verleden is binnen een handomdraai te realiseren. Ook worden er onderling steeds meer en steeds grotere bestanden gedeeld.”

Ervaren jullie daarbij problemen? “Dikwijls is de internetverbinding dusdanig traag dat het binnenhalen en versturen van deze bestanden onnodig veel tijd in beslag neemt. Het komt ook nog voor dat de verbindingen in met name de buitendorpen niet erg stabiel zijn.”Kevin Weggemans Samenbreed small

Indien gewenst wordt er door Kevin Weggemans (foto) uit Zweeloo en Carlo Musters uit Coevorden niet alleen klassikaal, maar ook bij mensen thuis tabletonderricht aangeboden. Ouderen hechten grote waarde aan een snelle internetverbinding om zodoende ook in de nabije toekomst in contact te kunnen blijven met familie op afstand en wellicht later van 'zorg op afstand' gebruik te kunnen maken. (Eigen foto)

 

Wat zou voor jullie een adequate oplossing zijn? “Voor een optimale beleving van de mogelijkheden die het hedendaagse internet ons biedt is het noodzakelijk dat er een stabiele en snelle verbinding mogelijk is. Tegenwoordig zijn die mogelijkheden er door gebruik te maken van een glasvezelkabel verbinding. Dit in combinatie met een stabiel Wi-Fi netwerk geeft de gebruiker de mogelijkheid om optimaal gebruik te kunnen maken van de digitale snelweg.”

Hoe zien jullie de toekomst voor het snel toenemende dataverkeer? “Wij zien dat er een steeds grotere groep mensen het internet ontdekt, zij zien de mogelijkheden en de kansen die er liggen. Ook worden de bestanden en programma’s die er gebruikt worden steeds groter, waardoor het dataverkeer steeds intensiever wordt. Hier komt nog eens bij dat er tegenwoordig steeds meer van mensen verwacht wordt dat zij zaken regelen via het internet. Denk hierbij aan e-mail contact met bijvoorbeeld de gemeente en andere instanties, maar ook wordt er steeds meer verwacht dat men informatie zelf opzoekt via de website van de desbetreffende instelling of bedrijf. Het is in onze ogen daarom ook noodzakelijk om nu te zorgen dat er een stevige basis gelegd wordt door de aansluitingen en verbindingen klaar te maken voor de toekomst.”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in onze zes dorpen te kunnen voorzien van razendsnel internet. Er zijn nog twijfelaars, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zouden jullie deze mensen willen adviseren? “Het is voor een ieder prettig om de mogelijkheid te hebben gebruik te maken van razendsnel internet. Nu is het al wenselijk, maar in de toekomst is het zelfs onmisbaar. Ons advies zou dus zijn om wel de intentieverklaring in te vullen. U kunt dan in de toekomst altijd kiezen of u er wel of geen gebruik van gaat maken.”

Sam Breed

75_pct.pngsamterklaas3.pngkoningsam.pngsambrees.pngalexenmaxima.pngsam75.pngsamsr.pngsamherfst.pngpasen.pngsamrondomme.pngtunnel_1.jpgsam_5g.pngsamhuis.pngsam4000.pngsam_tsjakka.pngsamdemol1.pngsamschaatst.pngiotsam.png2016-03-13-sam-fb.gifmoederdag.jpgadslencoax.pngkahoot.jpgsam_sb_dr.pngsamterklaas1.pngsamhasadream2.pngziggo.pngsamkerst.pngsamstrip.pngsupersam1.pngsamaalden.pngsam_carnaval.pngsam_sweelpop1.pngunclesam.pngsambang1.pngsamlente.pngpuntjes_op_de_i.pngsamenbreeconnected1.pngtourdesambreed.pngsamoud.pngsamzon1.pngsammax1.pngsamencoax4.pngsam_olympisch2.pngsamboos.png2016-03-31-sam-iv.gifSammeterkast.pngstroopsam.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl