Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Johan en Matine Kamps uit Zweeloo

Waar uit bestaan uw dagelijkse bezigheden? Heeft u eventueel nog nevenactiviteiten?

“Wij hebben een melkveehouderij met 85 melkkoeien en 60 stuks jongvee. De koeien worden natuurlijk dagelijks verzorgd, gevoerd en gemolken.”

“Tevens runnen wij Boerderijcamping/FarmCamps ’t Looveld. In de maanden mei tot en met oktober ontvangen wij veel gezinnen met jonge kinderen op onze kleine boerderijcamping en in onze 22 luxe compleet ingerichte safari-, lodge- en ranchetenten

 

. Wij proberen iedere gast, jong of oud, de beleving van het boerenleven mee te geven. Ook vinden we het belangrijk dat de kinderen leren waar de producten die ze dagelijks eten en drinken vandaan komen. Dat doen wij doormiddel van het geven van een rondleiding voor iedere gast over het erf en door de stallen. We maken ijs met de kinderen en ze kunnen bij ons een boerenknechtdiploma halen. Ook kunnen gasten boodschappen doen in onze kleine boerderijwinkel en gebruikmaken op het terras bij de kinderboerderij van gratis WIFI.”

Moet u daar bij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden

“Voor de melkveehouderij maken wij heel veel gebruik van internet. Alle dierregistraties (onder meer geboorten, inseminaties en zieke dieren) gaan via ons online managementsysteem. We hebben een app onze telefoon waar we de gegevens kunnen invoeren. De betalingen, facturaties en BTW aangifte gaat uiteraard ook via het internet. De gegevens van de melkfabriek komen online binnen. Dit zijn grote bestanden die gedownload moeten worden. Zelfs het bestellen van de brokken gaat via een app!”

“Voor de camping hebben we een online reserveringssysteem met een app op de telefoon en een agenda-uitdraai via de computer. We hebben gekozen voor een online boekingssysteem omdat we op deze manier op ieder moment op elke plek gasten kunnen inboeken en ook adequaat kunnen reageren op een reserveringsverzoek waardoor we een goede bezetting kunnen realiseren.”

“Voor onze safaritenten moeten we twee keer in de week de aankomstlijsten downloaden. Maar ook de uitslagen van de enquêtes en de gasttevredenheid kunnen we downloaden.”

“De kassa en de pin in de winkel gaat ook via een online app op ipad en mobiele telefoon. De bestelling voor de groothandel en de andere boodschappen en bbq-pakketten (samenwerking met COOP Weggen) gaat ook allemaal via het internet. En dan niet te vergeten het up-to-date houden van onze website. Er moeten vaak en veel foto’s worden geüpload.”

Uiteraard maken we privé ook veel gebruik van het internet.” Matine werkt nog twee dagen in de week op een HAVO- VWO-school in Assen, ze is daar docent LO en topsportcoördinator. “Voor deze functie is er veel werk vanuit huis te doen, de contacten met de sportbonden e.d. verlopen allemaal via de mail. Ook hebben we een gezin met vijf kinderen en die moeten langzamerhand steeds meer op het internet werken.”

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja, welke?

“Ja wij ervaren problemen.”

“Melkveehouderij; de verbinding is niet altijd toereikend. We hebben niet overal even goed bereik. En als er bereik is het vaak traag.”

Camping; we hebben alleen WIFI in onze receptie/ boerderijwinkel. Daar heb ik ook de kassa en de pin. Als een gast op de wifi zit dan is mijn kassa traag en mijn pin moet ik dan via de 4G gebruiken anders doet niets het meer. Het bijhouden van de website gebeurt te weinig omdat het uploaden van foto’s te veel tijd kost.”

“We willen graag iedere gast WIFI aanbieden op zijn/ haar kampeerplek, maar ook dat is nog niet mogelijk. De WIFI is traag waardoor we zelf vaak onnodig zitten te wachten maar ook de gast wordt er ontevreden van als het lang duurt als men een filmpje wil downloaden.”

 

Matine Kamps smallerMatine Kamps uit Zweeloo benadrukt de noodzaak van een snelle internetverbinding: ‘Voor de melkveehouderij maken wij heel veel gebruik van internet. Alle dierregistraties (geboorten, inseminaties, zieke dieren enz. gaan via ons online managementsysteem. We hebben een app onze telefoon waar we de gegevens kunnen invoeren. De betalingen, facturaties en BTW aangifte gaat uiteraard ook via het internet. De gegevens van de melkfabriek komen online binnen. Dit zijn grote bestanden die gedownload moeten worden. Zelfs het bestellen van de brokken gaat via een app.’ (Foto: Jos Grootscholten)

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn?

“Glasvezel zou voor ons een adequate oplossing zijn. We kunnen dan met veel mensen gebruik maken van een stabiele en snelle verbinding.”

Hoe ziet u de toekomst v.w.b. het almaar toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen?

“Steeds meer zaken moeten via internet geregeld worden. Wij denken dat dat in de toekomst steeds meer wordt. Voor ons is vooral de noodzaak op de camping groot aangezien ons publiek werkende jonge ouders zijn die graag gebruikmaken van het internet. Ze willen even hun mail ophalen of een filmpje kijken op de laptop. We merken nu al af en toe dat gasten wegblijven omdat ze geen wifi op hun kampeerplek hebben.“

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed?

“Als er gebruik kan worden gemaakt van glasvezel en een ieder dus de beschikking heeft over een snelle internetverbinding, zijn we als gemeenschap helemaal klaar voor de toekomst. De huishoudens, de middenstand en uiteraard de recreatiesector krijgt dan echt een boost, waardoor de leefbaarheid in het dorp gewaarborgd blijft.”

Sam Breed

iotsam.pngsam_sb_dr.pngtourdesambreed.png2016-03-31-sam-iv.gifsamhasadream2.pngsam_carnaval.pngsamzon1.pngsamstrip.pngsamterklaas3.pngsammax1.pngsam_tsjakka.pngkahoot.jpgsam4000.pngsamlente.pngunclesam.png75_pct.pngstroopsam.pngkoningsam.pngsupersam1.pngmoederdag.jpgpasen.pngSammeterkast.pngadslencoax.pngsamterklaas1.pngsamsr.pngtunnel_1.jpgsamschaatst.pngziggo.pngsam_sweelpop1.pngsamkerst.png2016-03-13-sam-fb.gifsamenbreeconnected1.pngsambrees.pngpuntjes_op_de_i.pngsamherfst.pngsam_5g.pngsamhuis.pngsam_olympisch2.pngsamdemol1.pngsam75.pngalexenmaxima.pngsamrondomme.pngsamencoax4.pngsambang1.pngsamaalden.pngsamboos.pngsamoud.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl