Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Even bijpraten over SamenBreed

In 2016 heeft u kennis kunnen maken met Sam Breed, onze mascotte die elke week in OEK verschijnt. Sam Breed staat voor onze gezamenlijke inspanning om glasvezel aan te leggen in de 6 dorpen waar OEK deur aan deur verspreid wordt. Dat willen wij als werkgroep SamenBreed ook: glasvezel deur aan deur. Voor een snelle verbinding met de digitale buitenwereld, voor nu en later.

De leden van de werkgroep SamenBreed hebben heel wat werk verzet.

samenbreedfoto

Deze enthousiaste groep glasvezelaars van de Stichting SamenBreed zet zich volop in om alle huishoudens in de regio Zweeloo te voorzien van een supersnelle internetverbinding. Nog geen intentieverklaring ingestuurd? Doe dat dan snel. Dan kunnen we hopelijk in 2017 beginnen met de aanleg van de glasvezelkabel! (Foto: Wim Brinks)

Eerst moesten we weten of er wel interesse is voor glasvezel. Zo heeft u begin dit jaar ons kunnen bezoeken op de voorlichtingsavonden in de dorpen. We kregen veel vragen, over internet (Zijn Ziggo en KPN dan niet goed genoeg?), over de TV (Kan ik nog wel naar mijn favoriete sportprogramma kijken?) en over de telefoon (Kan ik mijn nummer houden?).

Op de wegen naar de dorpen hebben we spandoeken geplaatst om u op te roepen u aan te sluiten. We waren met een stand op de LEEF Fair van het Zwembad. Er zijn iPad ’s verloot en stroopwafels uitgedeeld.

Op onze website www.samenbreed.nl kunt u zien hoever we zijn en antwoord vinden op vragen die bij u leven. Ook kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of onze facebookpagina bezoeken. Al heel veel inwoners hebben ons laten weten dat zij interesse hebben om aangesloten te worden, via de Intentieverklaring, of via het invulformulier op de website. De behoefte aan snel internet blijkt ook duidelijk uit de interviews die de laatste weken in OEK geplaatst zijn.

Geregeld word ik door mensen gevraagd hoever het nu staat met “de glasvezel”. Wanneer komt die er nu? (Kan ik alvast een sleuf gaan graven? heeft iemand eens aan mij gevraagd.)

In de loop van 2017 besluiten we hoe de glasvezelkabel het beste kan worden aangelegd. Het is een ingewikkeld technisch verhaal, en ook juridisch en financieel. We willen het netwerk in eigendom houden, maar ook goed betaalbaar. We onderzoeken nu welke juridische mogelijkheden er zijn. Het netwerk moet niet te klein zijn, maar ook weer niet te groot. Daarom onderzoeken we of we kunnen samenwerken met de andere initiatieven om ons heen, zoals ReuzenBreedBand in Schoonoord – De Kiel, of Alles op Glasvezel in Sleen e.o.. Wat we zeer waarderen, is de hulp die we van de gemeente krijgen. Wethouder Jan Zwiers maakt zich sterk voor een goede digitale ontsluiting van de buitengebieden van de gemeente. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk woningen en bedrijven worden aangesloten. Heeft u zich nog niet opgegeven, doe het dan nu, met de Intentieverklaring die bij deze OEK zit. Dan krijgt u automatisch onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen.

Wat kunt u van ons verwachten? Als alles goed gaat dan krijgt u van ons in 2017 een uitnodiging om u aan te sluiten. Dat is dan een contract zoals u dat nu ook heeft bij uw huidige provider. Maar dan veel sneller internet, hulp bij het installeren of opnieuw instellen van TV en pc door vertrouwde mededorpsbewoners, de bekende publieke en commerciële tv-kanalen, en dát op ons eigen glasvezelnetwerk, klaar voor toekomstige ontwikkelingen en tegen ongeveer dezelfde prijs (prijspeil van december 2016). Natuurlijk kunt u extra abonnementen afsluiten voor films en sport, of voor nog sneller internet.

Namens de leden van de Werkgroep SamenBreed wens ik u fijne feestdagen en een glasvezelrijk 2017.

Jos Govaarts

Voorzitter Stichting SamenBreed

Sam Breed

sam_tsjakka.pngpasen.pngsamhasadream2.pngSammeterkast.pngsam_5g.pngsam_sweelpop1.pngunclesam.pngsam_carnaval.pngsam4000.pngsamhuis.pngsamlente.pngsam75.pngsambrees.pngsamboos.pngsambang1.pngsammax1.pngsamrondomme.pngadslencoax.pngsam_olympisch2.pngsamdemol1.png2016-03-13-sam-fb.gif2016-03-31-sam-iv.gifziggo.pngsamkerst.pngsamterklaas3.pngsamschaatst.pngstroopsam.pngsamterklaas1.pngsamsr.pngsamaalden.png75_pct.pngsamzon1.pngsamstrip.pngiotsam.pngmoederdag.jpgkahoot.jpgsamoud.pngsamherfst.pngkoningsam.pngsamenbreeconnected1.pngsamencoax4.pngtunnel_1.jpgalexenmaxima.pngsam_sb_dr.pngtourdesambreed.pngpuntjes_op_de_i.pngsupersam1.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl