Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

In de Samenbreed-interviewreeks zullen de komende weken regelmatig inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo de gelegenheid worden geboden om hun persoonlijke visie te geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot internet en hoe zij de toekomst zien om te kunnen inspelen op de almaar toenemende hoeveelheid dataverkeer. Deze week de zesde serie met als gast:

Kirsten Germs-Verschelling

Waaruit bestaan uw dagelijkse bezigheden? Heeft u eventueel nog nevenactiviteiten?

De werkzaamheden bestaan onder meer uit: administratie/boekhouding, auto in- en verkoop, auto's ophalen eventueel met auto-ambulance, reclame-uitingen/sponsoring, op het internet plaatsen van de voorraad, assistentie verlenen in werkplaats indien nodig, mensen met autopech bijstaan en representatie.”

Moet u daarbij vaak gebruikmaken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “We gebruiken het internet voor het speurwerk naar auto’s en onderdelen. Het bestellen van onderdelen bij grossiers gaat via internet. Dat geldt ook voor afmelden van APK-goedkeuringen en opvragen van informatie omtrent de APK-keuring. Alles gaat online…..en uiteraard bij de verkoop van auto's is internet tegenwoordig heel belangrijk! Veder downloaden we regelmatig grote bestanden. Ook voor het maken en verzenden van reclame-uitingen wordt meestal gebruik gemaakt van het internet. En het contact met klanten, maar vooral met collega's, gaat tegenwoordig veel via het internet.”

Kirsten Germs speurt met vader Johannes op het internet naar auto’s en onderdelen. “Het ondertekenen van de intentieverklaring is van mij betreft sowieso een must. Alleen al om voor elkaar te krijgen dat het glasvezelnetwerk in de voormalige gemeente Zweeloo er daadwerkelijk komt. Als het uiteindelijk zo ver is, en je twijfelt, kun je altijd nog zeggen dat je het toch niet wilt laten aansluiten.” (Foto: Jos Grootscholten)

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja, welke? “Ons internet is vaak te langzaam, omdat je eigenlijk alles tegelijk wilt doen. En het graag à la minute wilt kunnen zien. Als we onderdelen bestellen, willen we het uiteraard zo spoedig mogelijk binnen hebben voor de klant, dan moet de internetverbinding goed zijn.”

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn? “Snel internet zou een uitkomst zijn. Dan zou je door kunnen werken op het internet, terwijl andere programma's aan het downloaden zijn. Ongeacht de grootte van de bestanden.”

Hoe ziet u de toekomst voor wat betreft het almaar toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen? “Als de internetverbindingen zo blijven, zoals het nu is, zal dat in de toekomst grote problemen gaan geven. We volgen ook veel online live programma's en dat zal alleen maar toenemen. Je moet daar adequaat op reageren. Door het steeds drukker wordende internetverkeer, hebben we daarvoor sneller internet nodig met minder problemen en/of storingen. Als de lijn het even niet bij kan houden, ben je vaak al te laat. Soms hangt het af van seconden... !”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed? “Persoonlijk denk ik dat het ondertekenen van de intentieverklaring sowieso een must is, alleen al om voor elkaar te krijgen dat het glasvezelnetwerk in de voormalige gemeente Zweeloo er komt. Als het uiteindelijk zo ver is, en je twijfelt, kun je altijd nog zeggen dat je het toch niet wilt laten aansluiten. Het is een "intentie"-verklaring! Indien er niet genoeg mensen tekenen, is er voor de rest van de bevolking ook geen mogelijkheid meer voor glasvezel. Het internetgebruik zal de komende jaren steeds meer toenemen. In het begin van het internet hadden sommige mensen nog niet zoveel kaas gegeten van het surfen op het internet, terwijl tegenwoordig de meesten toch wel met een computer kunnen omgaan. De kinderen van de huidige generatie kunnen al vanaf een jaar of 3 "werken" met een tablet of laptop. Er zullen dus steeds meer mensen gebruik van maken en dan wordt het drukker en drukker. We hebben dan sneller en stabieler internet nodig om de vraag nog bij te houden. Dus…………glasvezel!

Sam Breed

sam_olympisch2.png75_pct.pngsamstrip.pngsamenbreeconnected1.pngmoederdag.jpgsamterklaas1.pngsam_carnaval.pngsamherfst.pngziggo.pngsamschaatst.pngsammax1.pngsamhuis.pngsupersam1.pngsam_5g.pngsambrees.pngalexenmaxima.pngsambang1.pngunclesam.pngsamoud.pngsamaalden.pngtunnel_1.jpgsamhasadream2.pngpasen.png2016-03-31-sam-iv.gifsam4000.pngsam75.png2016-03-13-sam-fb.gifsamsr.pngsam_sb_dr.pngpuntjes_op_de_i.pngsam_tsjakka.pngsamlente.pngsam_sweelpop1.pngiotsam.pngSammeterkast.pngtourdesambreed.pngsamrondomme.pngsamzon1.pngkoningsam.pngstroopsam.pngsamdemol1.pngadslencoax.pngsamencoax4.pngkahoot.jpgsamkerst.pngsamterklaas3.pngsamboos.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl