Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

In de Samenbreed-interviewreeks zullen de komende weken regelmatig inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo de gelegenheid worden geboden om hun persoonlijke visie te geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot internet en hoe zij de toekomst zien om te kunnen inspelen op de almaar toenemende hoeveelheid dataverkeer. Deze week al weer de zevende serie met als gast:

RUUD JANSE

Waaruit bestaan uw dagelijkse werkzaamheden en heeft u daarnaast nog nevenactiviteiten? “Met mijn bedrijf maak, bewerk, retoucheer, digitaliseer en herstel ik beelden of foto's. Bereid ik drukwerk voor en kan ik producten en kleding bedrukken. Naast deze activiteiten ben ik de technische beheerder voor een aantal websites. Als IT-er werk ik veel online, voor het op afstand beheren van servers, storageoplossingen en meer.”

Moet u daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “Ik gebruik dagelijks het internet, voor zowel upload als download activiteiten. De up- en downloads variëren in grootte en aantal. Niet alleen de bestandsoverdracht gaan bij mij over het internet. Meer en meer communiceer ik via het internet, zoals met skype, WhatsApp e.d., maar ook remote support, waarbij ik servers, waar ook ter wereld, kan overnemen en daar beheertaken op kan uitvoeren.”

Ervaart u daarbij problemen? Zo ja welke? “Nee, ik ondervind geen problemen, omdat ik een redelijk fors kabelabonnement heb en het technisch goed heb ingericht en ingesteld. Ik kan met een gerust hart mijn werk doen, terwijl de kinderen online games spelen.”

Ruud Janse Samenbreed2

Ruud Janse spoort iedereen aan om de intentieverklaring te tekenen en het mogelijk te maken de aanleg van glasvezel te laten starten. “Voor zowel de klein- als de grootgebruiker is het van belang, dat de bandbreedte voor de toekomst wordt gegarandeerd. Samenbreed is van collectief belang, ik zeg: tekenen die intentieverklaring, het kost je niets en je steunt iets goeds!" (Foto: Jos Grootscholten)

 

Wat zou voor u een adequate oplossing zijn? “Ondanks dat ik het goed voor elkaar heb, zou ik graag overgaan naar een glasvezel oplossing. De belangrijkste reden om over te stappen is de toekomstige bandbreedte. Het kopernetwerk heeft zijn beperkingen. Glasvezel is daar een prachtige toekomstgerichte oplossing voor.”

Hoe ziet u de toekomst voor wat betreft het almaar en snel toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen? “Niet alleen zakelijk, maar ook privé, zal de vraag naar online verkeer groter worden. Online winkelen, bankieren is al standaard, maar meer en meer komen daar andere diensten bij. Zeker gezinnen met kinderen zijn ‘overgeleverd’ aan de online wereld. De nieuwe generatie leeft via het internet. Game consoles, laptops, tablets, telefoons worden online gebruikt voor communicatie, school en nog veel meer toepassingen. Ook voor ouderen is het internet belangrijker geworden. Online consulten bij een arts of specialist, medicijnen bestellen en zorgalarm-installaties zijn geen uitzondering meer. Het zal niet al te lang meer duren, of de bloeddruk meten kan via het internet. Al die toepassingen hebben behoefte aan hun eigen bandbreedte, die bandbreedte zal alleen maar toenemen. Het is van belang, dat we het netwerk voorbereiden voor de toekomst, voordat we aan de beperkingen komen van het koper netwerk.”

De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal bieden. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed? “Het huidige kopernetwerk kent zijn beperkingen en zal over een aantal jaren niet meer de bandbreedte kunnen leveren, die de maatschappij zal verlangen. De online diensten zullen toenemen, alsmede de bandbreedte van die toepassingen. Het tekenen van de intentieverklaring is belangrijk, om het netwerk er te laten komen en voorbereid te zijn op de toekomst. Of je je daadwerkelijk gaat laten aansluiten is een beslissing die je in een later stadium kunt nemen. Misschien is inhoudelijk het abonnement nog niet helder, maar wat wel heel erg helder is, is dat het glasvezelnetwerk er moet komen. Ook al heb ik nu geen problemen met mijn huidige netwerk, zal ik om technische redenen, wel overstappen, om voorbereid te zijn op de toekomst. Ik spoor een ieder aan om de intentie verklaring te tekenen en het mogelijk te maken de aanleg te laten starten. Voor zowel de klein- als de grootgebruiker is het van belang, dat de bandbreedte voor de toekomst wordt gegarandeerd. Samenbreed is van collectief belang, ik zeg…..:"Tekenen, die intentieverklaring, het kost je niets en je steunt iets goeds!"

Sam Breed

tourdesambreed.png75_pct.pngsamencoax4.pngkahoot.jpgiotsam.pngsamsr.pngpasen.pngmoederdag.jpgsamterklaas3.pngsamterklaas1.pngsamboos.pngsam_sweelpop1.pngstroopsam.pngsamstrip.pngsamenbreeconnected1.pngsamzon1.pngsamherfst.pngsam_tsjakka.pngpuntjes_op_de_i.pngsam4000.pngsambrees.pngsamrondomme.pngsam_olympisch2.pngadslencoax.pngsupersam1.pngsamaalden.pngsamoud.pngsamkerst.pngunclesam.pngsammax1.pngalexenmaxima.pngsamhasadream2.png2016-03-13-sam-fb.gifsam_carnaval.pngsambang1.pngSammeterkast.pngsamhuis.pngsamdemol1.pngsam_5g.png2016-03-31-sam-iv.gifsam75.pngziggo.pngsam_sb_dr.pngkoningsam.pngtunnel_1.jpgsamschaatst.pngsamlente.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl