Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

In de Samenbreed-interviewreeks zullen de komende weken regelmatig inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo de gelegenheid worden geboden om hun persoonlijke visie te geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot internet en hoe zij de toekomst zien om te kunnen inspelen op de almaar toenemende hoeveelheid dataverkeer. Deze week al weer de achtste serie met als gast:

Ds. Bernadette de Groot

* Waaruit bestaan uw dagelijkse werkzaamheden en heeft u daarnaast nog nevenactiviteiten? “Ik ben de dominee van de Hervormde Kerk in Zweeloo. Daarnaast geef ik godsdienstles op een openbare basisschool in Coevorden. Als dominee ga ik bij mensen op bezoek, verzorg de zondagse eredienst, leidt een gespreksgroep, organiseer thema-avonden, vergader en heb nascholing.”

* Moet u daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “Ik maak veel gebruik van internet. Ik zoek informatie op, krijg informatie van de landelijke kerk via internet en vergaderstukken komen via de mail. Ook het updaten van het Landelijk Registratie Systeem voor leden van de kerk verloopt via het internet. Voor de nascholing moet ik veel stukken uploaden en downloaden. Het downloaden van de godsdienstlessen (een speciale website) kost veel tijd.”

* Ervaart u daarbij problemen? Zo ja welke? “Op dit moment ervaar ik weinig problemen bij mijn werk voor de kerk. Hier voorzie ik wel problemen bij voor de toekomst. Steeds meer zal via internet gaan en de bestanden worden steeds zwaarder. Bij het downloaden van de lessen ervaar ik wel problemen. Ik moet duidelijk wachten per les om te kunnen downloaden.”

Bernadette de Groot Samenbreed2

Ds. Bernadette de Groot onderschrijft het belang van Samenbreed. “Ook al doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor hen in de omliggende dorpen waar de internetsnelheid te wensen over laat.” (Foto: Jos Grootscholten)

 

* Wat zou voor u een adequate oplossing zijn? “Ik verwacht dat als we over sneller internet via de glasvezelkabel kunnen beschikken wij probleemloos op het net kunnen surfen.”

* Hoe ziet u de toekomst v.w.b. het almaar en snel toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen? “Om je werk goed te kunnen doen heb je nu al snel internet nodig en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Ik verwacht dat de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering alleen maar sneller zullen gaan. Daar moeten we nu al op inspelen.”

* De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet er 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal kunnen leveren. Wat zou u deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed? “Ook al doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor hen in de omliggende dorpen waar de internetsnelheid te wensen over laat. Als we nu met z’n allen instappen hoeft de aanleg van de glasvezelkabel tot in de meterkast geen extra kostenpost te zijn. Als je later toch wilt aansluiten gaat het wel veel geld kosten.”

Sam Breed

sam75.pngsamenbreeconnected1.pngsambang1.pngsamrondomme.pngsam_5g.pngsam_sb_dr.png75_pct.pngsamdemol1.pngpuntjes_op_de_i.pngsam_sweelpop1.pngsamhasadream2.pngsam_tsjakka.pngtourdesambreed.pngsamhuis.pngalexenmaxima.pngsamschaatst.pngadslencoax.pngsamlente.pngsamoud.pngsamterklaas1.pngstroopsam.png2016-03-31-sam-iv.gifziggo.pngsam_carnaval.pngpasen.pngsupersam1.pngsambrees.pngsam_olympisch2.pngmoederdag.jpgsamaalden.pngsamencoax4.pngsamkerst.pngiotsam.pngsamterklaas3.pngsamherfst.pngSammeterkast.pngkahoot.jpgsammax1.pngsamsr.pngsamboos.pngsam4000.png2016-03-13-sam-fb.gifsamstrip.pngsamzon1.pngtunnel_1.jpgunclesam.pngkoningsam.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl