Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

In de Samenbreed-interviewreeks krijgen inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo de gelegenheid om hun persoonlijke visie te geven over de huidige stand van zaken met betrekking tot internet en hoe zij de toekomst zien om te kunnen inspelen op de almaar toenemende hoeveelheid dataverkeer. Deze week al weer de tiende serie met als gasten:

Ronald & Jolanda Stultiens uit Meppen

  • Waaruit bestaan jullie dagelijkse werkzaamheden en hebben jullie daarnaast nog nevenactiviteiten? “Wij runnen een aantal stempel-webshops in Nederland, België en Engeland. Een gedeelte van de orderstroom en administratie realiseren we vanuit Meppen. De productie en het kantoor zijn gehuisvest in Eindhoven en daar hebben wij een rechtstreekse verbinding mee, zowel via beeld als via internet.”

  • Moeten jullie daarbij vaak gebruik maken van het internet, zowel voor het uploaden als downloaden van bestanden? “Het internet gebruiken we hier constant voor, niet alleen om bestanden heen en weer te sturen maar ook voor de computer verbinding en ook onze telefooncentrale met verschillende vestigingen zit hierop aangesloten.”

  • Ronald Jolanda Stultiens
  • Ronald en Jolanda Stultiens runnen vanuit Meppen een aantal stempel- webshops in Nederland, België en Engeland. De productie en het kantoor zijn gehuisvest in Eindhoven. Ronald en Jolanda hebben een rechtstreekse beeld- en internetverbinding met het kantoor in Noord-Brabant. (Foto: Jos Grootscholten)

  • Ervaart u daarbij problemen? Zo ja welke? “Regelmatig geeft de "ouderwetse" Ziggokabel even een kleine storing, waardoor wij onmiddellijk de verbinding kwijt zijn en dus weer opnieuw moeten inloggen.”

  • Wat zou voor u een adequate oplossing zijn? “Een snellere glasvezelkabel zou hier op zijn plaats zijn. Hebben we ook geen last meer van de verbindingen die wegvallen.”

  • Hoe zien jullie de toekomst voor wat betreft het almaar en snel toenemende dataverkeer en de noodzaak om daar nu al op in te spelen? “Lijkt ons een zeer goed vooruitzicht. Niet alleen voor het werk, maar privé kan dit ook voordelen opleveren. Er kunnen bijvoorbeeld ook andere digitale toepassingen worden gerealiseerd. Wellicht ook voor de wat ouderen onder ons kan dit voordelen opleveren met contacten met onder meer de huisarts of ziekenhuis.”

  • De stichting Samenbreed stelt zich tot doel om alle huishoudens in de zes dorpen in de regio Zweeloo te kunnen voorzien van toekomstbestendig en razendsnel internet via de glasvezelkabel. Om de volgende stap te kunnen zetten moet er 65% van de huishoudens een intentieverklaring invullen. Er zijn nog twijfelaars en mensen, die menen dat hun huidige provider ook in de toekomst voldoende snelheid zal kunnen leveren. Wat zouden jullie deze mensen willen adviseren, zodat zij ook het belang inzien om zich aan te sluiten bij het initiatief van Samenbreed? “Doe allemaal mee! Het heeft zoveel voordelen voor nu en de toekomst. En mocht u toch niet daadwerkelijk willen verhuizen van Ziggo of een ander naar Samenbreed hoeft dat ook niet. De glasvezel ligt dan bij u voor een klein bedrag binnen en kan altijd nog aangesloten worden. Dus DOEN!!!”

Sam Breed

samkerst.pngsam75.pngiotsam.png2016-03-31-sam-iv.gifsamhasadream2.pngsamdemol1.pngsamoud.pngkahoot.jpgkoningsam.pngunclesam.pngSammeterkast.pngsam_sweelpop1.pngsam_tsjakka.pngsamterklaas3.pngsam_5g.pngmoederdag.jpgsamterklaas1.pngtunnel_1.jpgsambrees.pngsamlente.pngsam_sb_dr.pngsammax1.pngtourdesambreed.pngsamzon1.png75_pct.pngsamstrip.pngalexenmaxima.pngpasen.pngsamhuis.pngziggo.pngsupersam1.pngsamsr.pngsamherfst.pngstroopsam.pngsam_olympisch2.png2016-03-13-sam-fb.gifsam4000.pngadslencoax.pngpuntjes_op_de_i.pngsambang1.pngsamrondomme.pngsamschaatst.pngsamaalden.pngsamencoax4.pngsam_carnaval.pngsamenbreeconnected1.pngsamboos.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl