Verhuisbericht

Samenbreed is samen gegaan met de overige initiatieven in de gemeente Coevorden. Vanaf nu gaan we verder als Glasvezel Zuidenveld. We verwijzen u dan ook graag door naar de Site van Glasvezel Zuidenveld ..dat gebeurt in ...

20 seconden.

Mocht u overigens iets op de site van Samenbreed willen lezen, klikt u dan binnen de genoemde 20 seconden op een ander menu-item.

Persbericht

Glasvezel initiatieven in de gemeente Coevorden gaan samenwerken.

De 6 glasvezel initiatieven, waarin alle 27 dorpen van de gemeente Coevorden zijn vertegenwoordigd, gaan samenwerken en vormen daarbij op korte termijn één organisatie.

Alle initiatieven hebben hetzelfde doel namelijk de aanleg van een glasvezelnetwerk. Elk initiatief richtte zich op een bepaald deel van de gemeente Coevorden. Hierbij gaat het niet alleen om de kernen, maar tevens om de buitengebieden, waar geen snel internet aanwezig is.

Initiatief

dorpen

Alles op glasvezel

Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen, Achterste Erm, Kibbelveen, ’t Haantje, Erm

DNS op Glas

Dalerpeel, Nieuwe Krim, Steenwijksmoer, Geesbrug, Zwinderen

Reuzenbreedband

Schoonoord, De Kiel

Samenbreed

Aalden, Meppen, Zweeloo, Benneveld, Wezup, Wezuperbrug

Glasvezel Stidal

Dalerveen, Stieltjeskanaal, Holsloot

Verbreedband

Dalen, Gees, Oosterhesselen, Wachtum

De buurtschappen rond bovenstaande dorpen worden hierin vanzelfsprekend meegenomen. Daarmee is de gehele gemeente Coevorden gedekt, immers in de stad Coevorden ligt al glasvezel.

De vele vrijwilligers van de initiatieven zijn in eerste instantie begonnen met het in kaart brengen van belangstelling voor glasvezel. Ondanks dat niet alle initiatieven klaar zijn met de vraaginventarisatie kan nu al geconcludeerd worden dat de behoefte aan een glasvezelnetwerk groot is. Er zijn dorpen waar 95% van de inwoners heeft aangegeven, dat zij graag aangesloten willen worden op een glasvezelnetwerk.

Mede op initiatief van wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden is het overleg tussen de 6 initiatieven op gang gekomen en zijn de mogelijkheden om te komen tot een samenwerking onderzocht.

Ook Verbind Drenthe, een speciaal voor professionele ondersteuning van glasvezelinitiatieven door de provincie opgerichte stichting, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van deze samenwerking.

Een wijziging van het provinciaal beleid voor de facilitering van de glasvezelinitiatieven maakt het voor (te) kleine initiatieven erg moeilijk om hun plannen te realiseren. Samenwerken is daardoor min of meer een logische stap geworden.

Gezamenlijk wordt nu de ontwikkeling van een netwerk, het opstellen van een businessplan, de financiering, etc. opgepakt. De verwachting is dat belangrijke voordelen te behalen zijn met deze schaalvergroting.

De bedoeling is dat er uiteindelijk één organisatie ontstaat die aanleg, beheer, onderhoud, e.d. gaat verzorgen. De huidige glasvezel-initiatieven blijven actief betrokken bij de ontwikkelingen. Hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien, wordt nog aan gewerkt.

De aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Coevorden is sterk afhankelijk van de medewerking en facilitering van de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden. Omdat zowel de provincie als de gemeente de noodzaak van de aanleg van een glasvezelnetwerk inzien, is er het volste vertrouwen dat die medewerking er komt.

Sam Breed

samzon1.pngsamrondomme.pngsamdemol1.pngstroopsam.pngsamhuis.pngmoederdag.jpgsupersam1.pngsamboos.png2016-03-31-sam-iv.gifsamencoax4.pngsambrees.pngSammeterkast.pngkahoot.jpgsamterklaas1.pngsamoud.pngsamherfst.pngtourdesambreed.pngsamstrip.pngsam_olympisch2.pngsam_tsjakka.pngkoningsam.pngsamschaatst.pngsam_5g.pngsam_sweelpop1.pngalexenmaxima.pngtunnel_1.jpgsambang1.pngsamaalden.pngunclesam.pngsamhasadream2.pngsamenbreeconnected1.pngiotsam.pngsam75.pngpuntjes_op_de_i.pngsammax1.pngsamlente.pngadslencoax.pngpasen.pngsam_sb_dr.pngsamterklaas3.pngsam4000.png2016-03-13-sam-fb.gifsam_carnaval.png75_pct.pngsamsr.pngsamkerst.pngziggo.png
Facebook Image

Copyright 2016 - Stichting Samenbreed

 

 

  

E-mail: info @ samenbreed.nl